KubbHW toernooi

Sinds 2009 organiseert KubbHW jaarlijks in september een eigen toernooi in Oud-Beijerland: het kubbtoernooi Hoeksche Waard, of kortweg: het KubbHW toernooi.

Het KubbHW toernooi is een kubbtoernooi voor teams van minstens 3 personen.

Informatie KubbHW toernooi
(information in English here)

Wanneer? Elk jaar in september
  Van ± 09.30 tot ± 18.00 uur
  (exacte tijden afhankelijk van aantal deelnemers)
   
Voor wie? Voor iedereen
  In teams van minstens 3 personen
  Inschrijfgeld € 25,- per team
   
Waar? Korfbalvereniging Korbatjo
  Helen Parkhurstweg 29, Oud-Beijerland
  (lees hier belangrijke informatie over het parkeren)

Let op !!! Vanwege de coronapandemie was het in 2020 en 2021 niet mogelijk een kubbtoernooi te organiseren. Ook voor 2022 staat er vooralsnog geen toeernooi in de planning.

Eregalerij KubbHW toernooi

Café Den Hoek kubbteam, winnaars 2019 All Blacks & Chouffekubbers, winnaars 2018
   
De Chouffekubbers, winnaars 2017 De Chouffekubbers, winnaars 2016
   
Eilanders 1, winnaars 2015 Das Kubb, winnaars 2014
   
Freddy & Co, winnaars 2013 Freddy & Co, winnaars 2012
   
De Dissers, winnaars 2011 De Berthoutkubbers 1, winnaars 2010
   
De Gammele Bende, winnaars 2009 Organistatie KubbHW toernooi

Opzet van het toernooi

Het KubbHW toernooi is een toernooi voor iedereen: van beginners tot pro's, van jong tot oud, dames, heren of gemengd, van binnen en van buiten de Hoeksche Waard. Ervaring met kubb is geen vereiste, de spelregels van kubb zijn eenvoudig en je hebt het kubbspel dus zo onder de knie. Het toernooischema wordt zo opgezet dat alle teams voldoende aan spelen toekomen. Teams moeten bestaan uit minstens 3 personen (max. 2 stokken per persoon gooien).

Op het toernooi worden eerst voorrondes gespeeld, met daarna een knock-out fase tot aan de finale.

Toernooireglement

De wedstrijden op het kubbtoernooi zullen worden gespeeld volgens de regels zoals die ook gelden op het WK en NK kubb. Daarnaast gelden een aantal toernooiregels, zoals o.a.:

De teams
  De teams bestaan uit minstens 3 personen, waarbij elk teamlid per beurt maximaal 2 werpstokken mag gooien. Hierbij mogen beide stokken direct na elkaar gegooid worden. Mocht een team bijvoorbeeld uit 4 leden bestaan, kunnen bijv. twee teamleden 2 stokken gooien en twee teamleden 1 stok. Of kunnen per beurt roulerend drie teamleden 2 stokken gooien en 1 geen. Ofwel: het team kan hierin vrij kiezen, als je je maar aan het maximum van 2 stokken per teamlid per beurt houdt.
Als je met z'n zessen of meer bent, kun je wellicht beter 2 teams inschrijven.
   
Voorrondes en knock-outfase
  Het toernooi bestaat uit twee delen. 's Ochtends beginnen we met voorrondes. Afhankelijk van het aantal ingeschreven teams, spelen we bijv. in poules (poules komen tot stand via gewogen loting en minimaal de nrs. 1 en 2 gaan door naar A-schema, de rest naar het B-schema), volgens het Klassic Format (gebaseerd op het Swiss System, waarbij na elke ronde een ranking wordt opgemaakt en steeds de nr. 1 tegen de nr. 2 speelt, de nr. 3 tegen de nr. 4, enz.
Daarna volgt de knock-outfase, waarbij de bovenste helft uit de voorrondes speelt in het A-schema, de rest in het B-schema. Beide schema's monden uit in een finale. Alle teams, of ze nou winnen of verliezen, spelen door totdat ze een unieke plaats op de eindrangschikking hebben veroverd, zodat ook iedereen voldoende potjes kubb kan spelen en het ook rond de finale van het hoofdtoernooi nog gezellig druk is.
   
De wedstrijden
 

Een wedstrijd in de voorrondes bestaat uit 2 sets (bij poules) of 1 set (bij het Klassic Format). In de knock-out fase van het A-schema wordt gespeeld volgens het best-of-three principe: Het team dat als eerste twee sets wint, wint de wedstrijd. Teams die niet meer in de running zijn voor de eindoverwinning, spelen 1 set per wedstrijd. In het B-schema wordt tot aan de finale gespeeld om één gewonnen set, de finale is best-of-three.

Voor het toernooi zullen de teamcaptains een volledig toernooiregelement ontvangen.

Overnachten

Wil je in de buurt overnachten, kunnen we camping / B&B De Kriekenboogerd aanbevelen. Deze ligt iets ten zuiden van Oud-Beijerland, op zo'n 3,5 km van het veld vandaan waar ons kubbtoernooi gespeeld wordt.

De Kriekenboogerd heeft een kampeerterrein met 27 toeristische plaatsen en drie verharde camperplaatsen. De Bed & Breakfast heeft 5 kamers.

Ook is er een gratis camperplaats (4 parkeervakken) op recreatieterrein 'De Oude Tol' in Oud-Beijerland, zo'n 1,5 km vanaf het toernooiterrein. Je kunt hier 24 uur gratis gebruik van maken (aankomst vanaf 16.00 uur), maar er zijn geen voorzieningen en reserveren is niet mogelijk.
Informatie camperplaatsen Oude Tol

Natuurlijk kun je ook overnachten in bijv. een hotel of hostel in Rotterdam. Vanuit het centrum van Rotterdam ben je met het OV in zo'n 3 kwartier bij halte Zinkweg in Oud-Beijerland, vlakbij de toernooilocatie.

Inschrijven

Let op !!! Vanwege de coronapandemie was het in 2020 en 2021 niet mogelijk een kubbtoernooi te organiseren. Ook voor 2022 staat er vooralsnog geen toeernooi in de planning.

Inschrijven kan via de onderstaande link.
inschrijven KubbHW toernooi

Contact

Voor vragen, opmerkingen, enz. over het toernooi kun je mailen met de organisatoren van het toernooi. Dat zijn (v.l.n.r.): Tony, Peter, Marianne, Robert en Ton. Ze zijn bereikbaar via .


Organistatie KubbHW toernooi


Klik om naar bovenaan pagina te gaan.

KubbHW tournament

Every year KubbHW is organising a kubb tournament in September: The Kubb Tournament Hoeksche Waard.

The tournament is for teams with at least 3 players (each member throwing a maximum of 2 batons per run, in no specific order).

KubbHW tournament

When? Every year on a Saturday in September
  start at 9.30 am and finish by 6.00 pm
  (depending on the number of teams that will register)
   
For who? For anybody
  teams with at least 3 players
  registration fee € 25 per team
   
Where? Korfball club Korbatjo
  Helen Parkhurstweg 29, Oud-Beijerland, The Netherlands
  (Oud-Beijerland is a town on the Hoeksche Waard, an island just south of Rotterdam)
  (information about parking can be found here)

Due to the corona pandemic, it was not possible to organize a kubb tournament in 2020 and 2021. For now a tournament in 2022 isn't planned also.

The KubbHW tournament each year boasts a good mix of purely recreational teams and teams regularly competing at tournaments. Each team is playing all day long, until a unique ranking is reached. Matches are played using World Championship rules.

Registering a team is best done through email. Please send your teamname, teamcaptain, adress, cellphonenumber, etc. to:

Questions?

Any questions left? Please send an e-mail to Tony, Peter, Marianne, Robert and Ton: .