Kubbtoernooien

Wil je eens wat meer dan zomaar recreatief een potje kubb spelen, kun je meedoen met verschillende toernooien (of tornooien, zoals de Belgen zeggen). Hieronder vind je er een aantal op een rijtje: alle toernooien in Nederland met een open inschrijving, de toernooien waar we al eens aan mee hebben gedaan buiten Nederland en de buitenlandse toernooien die om een andere reden op onze radar staan. Ook vind je links naar pagina's per land waar je ál de toernooien van dat land op vindt.

Jouw link ook hier? Neem dan even contact op via: .

Let er op dat bij toernooien gespeeld wordt met kubbsets in toernooimaten en dat ook de spelregels vaak wat anders zijn dat hoe het op de camping gespeeld wordt.


Klik om naar bovenaan pagina te gaan.

Nederland

In Nederland kwamen meer en meer toernooien, totdat corona roet in het eten gooide. Lang niet alle kubbtoernooien hebben twee jaar stilstand overleefd en worden ook in 2022 weer georganiseerd. Het kan zijn dat links in het onderstaande overzicht niet meer actueel zijn. Wel hebben we geprobeerd de data van de toernooien die wél doorgaan op een rijtje te zetten.

Let erop dat enkele toernooien voor teams van minstens 6 spelers zijn, maar de meeste toernooien, zoals dat van KubbHW zelf, meestal voor teams vanaf 3 personen.

De toernooikalender voor 2022 is:

Datum Toernooi Plaats
za 11 juni Kubbtoernooi Vlaardingse Viking Vlaardingen
zo 12 juni Kubbtoernooi SV Voorwaarts Twello
zo 3 juli Leidse Kubb Cup Leiden
za 16 juli Open Brabantse Kubb Kampioenschappen Nuenen
zo 24 juli Bej Manders Kubb Toernooi Egchel
zo 28 augustus Laarbeeks Kubb-Toernooi Mariahout
zo 11 september Kubb-toernooi Vrienden van LCKV Leiden

Hieronder per toernooi wat meer informatie:

Indoor Kubbtoernooi J.B.V. 't Zwijntje
Leden van jeu-de-boulesvereniging 't Zwijntje uit Apeldoorn deden al twee keer mee met het NK Kubb en organiseerden ook al eens een kubbclinic in hun vereniging. Op zaterdag 26 januari 2019 van 12 tot 17 uur organiseren ze een kubbtoernooi in hun verwarmde jeu-de-bouleshal, dus de ondergrond is split. Iedereen is welkom, mensen die al kubb spelen tot mensen die kennis willen maken met kubb. Teams bestaan uit 2 tot 6 spelers, inschrijfgeld is € 2,50 per team, inschrijven kan bij Paul Wagenaar (hallo@paulwagenaar.nl of 06 - 531 30 518).
Informatie Indoor Kubbtoernooi J.B.V. 't Zwijntje op Facebook
   

Kubb in je up
Naast het jaarlijkse toernooi voor teams vanaf 3 spelers, organiseerde KubbHW op 13 mei 2017 een tweede toernooi: Kubb in je up, een 1 tegen 1 toernooi. Opzet van het toernooi is dat je weliswaar in je eentje speelt, maar dat we het met z'n allen regelen: spelers nemen zelf een kubbset mee, iedereen helpt mee met het opzetten en achteraf opruimen van de velden en het bijhouden van de scores en iedereen neemt een prijs mee, waarbij de winnaar als eerste iets van de prijzentafel mag kiezen, daarna de nr. 2, enz. Voor het organiserende team valt het organiseren dus wel mee, dus we hopen dat dit een toernooi wordt dat jaarlijks door een ander team georganiseerd wordt. Als organisatie regel je een datum, een locatie, werf je deelnemers en houd je de helicoterview tijdens het toernooi. Speelschema's, enz. kun je van KubbHW krijgen. Dus: Wie pakt de handschoen op voor een volgende editie?
www.KubbHW.nl/kubbinjeup

   
Open Daler Kampioenschap KUBB
Stichting Volksvermaken Dalen had het voornemen op zondagmiddag 19 mei 2021 in 'de Daoler Tuuin' het Open Daler Kampioenschap KUBB te organiseren. Een team op dit kampioenschap rondom het Zweeds werpspel voor jong en oud bestaat uit minimaal 3 tot maximaal 6 personen. Als omlijsting is er gezellige livemuziek en kunt u wat eten en drinken op het terras. Ben je eerst nog benieuwd hoe het spel eruit ziet? Op 5 mei, in de middag, tijdens de aankomst van het bevrijdingsvuur uit Wageningen, is er een demonstratie van het KUBB-spel in de Daoler Tuun.
website Volksvermaken Dalen
Open Daler Kampioenschap KUBB op Facebook
   
Grens Kubb Toernooi
Op de grens van Zeeuw-Vlaanderen (Nederland) en Oost-Vlaanderen (België) liggen Nieuw-Namen en Kieldrecht. Kubbspelers uit deze plaatsen vormen samen het team Backubb. Om kubb te promoten in hun streek, organiseren ze op donderdag 30 mei 2019 (Hemelvaartsdag) een kubbtoernooi op de voetbalvelden in Nieuw-Namen, waarop ze een mix van Nederlandse en Belgische teams hopen te verwelkomen. Na afloop is er ook een BBQ (niet verplicht).
Grens Kubb Toernooi op Facebook
   
Kubbtoernooi Vlaardingse Viking
Het was al langer een wens van kubbclub Troje: een groot eigen kubbtoernooi, om zo een waardevolle toevoeging te zijn aan het groeiend aanbod toernooien in Nederland. In 2018 was de sucesvolle eerste editie en op zaterdag 15 juni 2019 de tweede editie van het Kubbtoernooi Vlaardingse Viking. Teams bestaan uit minimaal 3 spelers.
www.vlaardingseviking.nl
Kubbtoernooi Vlaardingse Viking op Facebook
   
KUBB Toernooi vv Hollandscheveld
Bij vv Hollandscheveld is al jaren een team actief dat meedoet aan het NK Kubb. Nu hebben deze heren besloten om onder de vlag van vv Hollandscheveld een kubbtoernooi te organiseren op 'de Oosthoek' en wel op maandag 10 juni 2019, 2e pinksterdag. Een team bestaat uit 6 spelers van minimaal 16 jaar. Inschrijfgeld is €10,00 per team.
KUBB Toernooi vv Hollandscheveld
   
Nederlands Kampioenschap
Sinds 2004 wordt jaarlijks in Nederland een Open NK georganiseerd door Kubb Club 'De Lösse Pøls'. Dit kubbkampioenschap wordt gehouden in Nijeveen, Drenthe, meestal in het eerste weekend van juli. De laatste jaren is dit toernooi doorgegroeid naar zo'n 800 spelers, verdeeld over zo'n 128 teams. Sinds 2009 doen er ook regelmatig Hoeksche Waardse spelers mee en werd in 2010 en 2014 twee keer een 3e plaats gescoord. Maar absoluut hoogtepunt was 2017, toen de All Blacks het toernooi won en gekroond werd tot Nederlands Kampioen! In 2019 is het NK op 22 juni.
www.nkkubb.nl
NK Kubb op Facebook
   
Open Brabantse Kubb Kampioenschappen
Vriendengroep CV De Bokkenrijders, aangevuld met wat extra handjes, organiseerde op in 2016 voor de eerste keer de Open Brabantse Kubb Kampioenschappen. En dat kreeg een vervolg in 2017 en ook in 2018 komt er weer een toernooi in Nuenen. Teams moeten bestaan uit 2 tot 4 spelers en er wordt gespeeld volgens de WK-regels. Maar bovenal staat het OBKK voor een dag ontspannen kubben op een gezellig, recreatief toernooi waar plezier voorop staat. De 4e editie is op zaterdag 29 juni 2019.
www.obkk.nl
OBKK op Facebook
   
Kubbtoernooike
De carnavalsclub Krek Zat uit Schaijk wilde een maatschappelijke bijdrage geven aan de gemeenschap. En dan een activiteit voor álle leeftijden. Omdat ze op de grasvelden in Schaijk en tijdens hun vakanties kubb speelden en uit wat rondvraag bleek dat best veel mensen het spel kenden, werd het een jaarlijks kubbtoernooi: het Kubbtoernooike. Een toernooi waar, hoe kan het ook anders in Brabant, gezelligheid en sportiviteit voorop staan en afgesloten wordt met een feestavond met gezellige muziek. Teams van 3 spelers. Inmiddels een jaarlijkse traditie sinds 2015.
www.kubbtoernooike.nl
   
Kubb Masters
Na een aantal deelnames aan ons KubbHW toernooi, slaan een aantal kubbers uit Veenendaal de handen ineen om een nieuw kubbtoernooi in Nederland op te zetten. En zo wordt sinds 2016 elk jaar de Kubb Masters Midden Nederland georganiseerd in Veenendaal. Qua opzet een toernooi met veel parallellen met ons KubbHW toernooi, dus een toernooi van teams vanaf 3 spelers, een mix van lokale teams en teams uit de rest van Nederland, voor mensen die net kennismaken met kubb tot ervaren toernooispelers en met een toernooischema dat voor iedereen een dag vol kubbplezier oplevert. Vanaf 2019 heet het toernooi kortweg "Kubb Masters".
www.kubbmasters.nl
Kubb Masters op Facebook
   
Lierops Kubbkampioenschap
OJC Nirwana en Scouting Lierop hebben de handen ineen geslagen om het populaire en van oudsher Zweedse spel kubb in competitievorm naar Lierop te halen. Daarom organiseren ze sinds 2016 jaarlijks het Lierops Kubb Kampioenschap'. De wisselbeker heeft in 2017 een jaar in Oud-Beijerland gestaan, maar kwam in 2018 weer terug in de handen van 't Kubb Goe.
Lierops Kubb Kampioenschap (let op: data op website kloppen niet, correcte datum is 6 juli)
Lierops Kubb Kampioenschap op Facebook
   
Kubbtoernooi SV Voorwaarts
SV Voorwaarts, een omnivereniging uit Twello, organiseert sinds 2016 een kubbtoernooi. Een toernooi voor iedereen, van campingspelers tot kubbkampioenen, voor leden en niet-leden. Teams van 2 tot 4 spelers. Er zijn geen verschillende categorieën, iedereen kan tegen iedereen komen te spelen, waarbij de gezelligheid voorop staat. De bokaal die in 2017 door Blokkie Om werd veroverd, is een wisselbokaal.
SV Voorwaarts
   

Laarbeeks Kubb-Toernooi
Sinds 2016 organiseert buurtvereniging D'n Hoge Suute uit Mariahout het Laarbeeks Kubb-Toernooi. Tijdens dit toernooi staat naast de prestatie natuurlijk het spelplezier en het sociale aspect centraal. Teams bestaan uit 6 personen, waarvan minimaal 4 volwassenen.
Laarbeeks KUBB-toernooi op Facebook

   

Bej Manders Kubb Toernooi / Open Egchels Kubb Toernooi
Café Bej Manders organiseert dit kubbtoernooi. Speciaal voor dit toernooi wordt voor het café op straat met graszoden een kubbveld aangelegd. Met een DJ en een BBQ erbij, belooft dit een waar feest te worden. Teams bestaan uit minimaal 3 spelers.
Bej Manders op Facebook

   

Leidse Kubb Cup
Op zondag 25 augustus wordt de eerste officiële Leidse Kubb Cup georganiseerd. Het Huigpark wordt omgetoverd om tot een kubb-paradijs. Er kunnen 32 teams van 2 tot 6 spelers meedoen. Deelname kost 20 euro per persoon (dus niet per team !!!) en daarvoor krijg 2 consumpties p.p., een afsluit-BBQ en een picknickmand.
Leidse Kubb Cup op Facebook

   
KubbHW toernooi
Jaarlijks (sinds 2009) organiseert KubbHW een eigen toernooi voor teams van minstens 3 spelers. Het deelnemersveld bestaat elk jaar uit een mooie mix van mensen die zo nu en dan eens spelen, tot teams dat regelmatig toernooien speelt, een mooie mix van jong en oud, een mooie mix van teams uit de regio, teams uit de rest van Nederland en zelfs teams uit België en Duitsland. Een toernooi dat zo in elkaar steekt, dat iedereen de hele dag kan blijven kubben. Op zaterdag 14 september 2019 vindt de 11e editie van dit toernooi plaats. Meer over ons toernooi lees je op de speciale KubbHW toernooi pagina's op deze website.
www.KubbHW.nl/toernooi
KubbHW op Facebook
   
KUBB Toernooi Wijchen Noord
Op zaterdag 28 september organiseert Wijkvereniging Wijchen-Noord voor de derde keer een kubbtoernooi voor jong en oud in het kader van Nationale Burendag. Voor teams (minimaal 2 en maximaal 6 personen) denken ze aan gezinnen, buren, vriendengroepen, leden van een (sport)vereniging, collega's etc. Kinderen, volwassenen en ouderen, iedereen kan meedoen.
www.wijchennoord.nl/?s=kubb
Wijkvereniging Wijchen Noord op Facebook
   
Open Vlaardings Kampioenschap Kubb
Al een paar jaar achtereen wordt in het Vlaardingse Oranjepark door vrienden een onderling kubbtoernooitje gespeeld onder de naam Open Vlaardings Kampioenschap Kubb. Inmiddels pakken ze de zaken wat serieuzer aan. Ze noemen zich nu Troje, hebben een website opgetuigd, trainen wekelijks , doen mee aan veel toernooien.
Troje.nu
Troje op Facebook
   
Open Wieringer Kampioenschap indoor kubb
Voor een potje kubb in de wintermaanden kun je terecht op het Open Wieringer Kampioenschap indoor kubb (met een knipoog afgekort tot: Open W.K. indoor kubb). Dit toernooi wordt georganiseerd door de heren van Kubb Club Slingerweg en vindt plaats in een manage in Hippolytushoef. Er wordt gespeeld in teams van 3 spelers. Blokkie Om heeft elk jaar al meegedaan en vanuit de Hoeksche Waard waren de All Blacks en de Blockheads ook al van de partij. Sinds 2016 is er helaas geen toernooi. Hopelijk in de toekomst wél weer!
www.slingerweg.nl
OWKIK op Facebook
   
Molentoernooi Soest
Op zaterdag 2 juni 2012 organiseerde Kubb met Peren een kubbtoernooi: het Molentoernooi te Soest. Dit toernooi werd gehouden op het terrein van molen De Windhond in Soest. Er deden 12 teams van minstens 3 spelers mee. Blokkie Om werd 3e op dit toernooi.
Kubb met Peren pagina op Facebook
   
Kubbtoernooi Knipscheer SuyderSee Beach Event
Op zaterdag 30 mei 2015 was er op het Redeplein in Dronten, als onderdeel van het Knipscheer SuyderSee Beach Event, een kubbtoernooitje georganiseerd. De ondergrond was, zoals de naam al doet vermoeden, zand. Helaas was het allemaal te kortdag om voldoende teams op de been te krijgen. Dus werd het meer een kubbdemo. Zo hoopten ze voldoende enthousiasme aan te wakkeren om in 2016 wel een echt toernooi te kunnen spelen, maar helaas stond het toernooi in 2016 niet op de agenda.
www.zandbakdronten.nlKlik om naar bovenaan pagina te gaan.

Zweden

Toernooien in Zweden, het thuisland van het kubbspel, zullen waarschijnlijk moeilijk haalbaar voor spelers uit Nederland. Al is natuurlijk het WK de reis zeker waard!

Wereldkampioenschap Kubb
Het wereldkampioenschap wordt sinds 1995 georganiseerd op het Zweedse eiland Gotland, het eiland waar in de Middeleeuwen het kubbspel zou zijn ontstaan. De spelregels die op dit toernooi gelden, zijn ook de regels van het NK en het BK. Het toernooi wordt gespeeld op de vrijdag en zaterdag van het eerste weekend in augustus. De groepswinnaars van de vrijdag gaan door naar de zaterdag. Alleen als je het voorgaande jaar je groep op de zaterdag hebt gewonnen, kun je direct weer instromen in het hoofdtoernooi op de zaterdag. Voor wie zich na de vrijdag- of zaterdagpoules zich niet heeft weten te plaatsen voor de volgende ronde, is er zowel op vrijdag als op zaterdag het "kleine WK". Spelers die ooit een keer op het WK zijn geweest zeggen dat je dit toernooi absoluut een keer moet hebben meegemaakt. Tony (van Blokkie Om / KubbHW), die in 2016 meedeed met het internationale team Four Flags United, kan dit beamen!
www.vmkubb.com
VM i Kubb op Facebook
   
Kubbistan
Kubbistan is in 2008 ontstaan als voorbereidingstoernooi op het WK voor spelers uit Stockholm, omdat er verrassend genoeg niet zoveel kubbtoernooien waren in Zweden. Het toernooi wordt gespeeld in het Rålambshovparken in het centrum van Stockholm en is uitgegroeid tot een toernooi met zo'n 100 spelers. En omdat gespeeld wordt in teams van 3 tot 6 spelers, betekent dit dus zo'n 30 tot 40 deelnemende teams. Opvallend aan dit toernooi is, dat ook het in het veld teruggooien van de kubbs evenredig over de teamleden moet worden verdeeld.
Na een jaartje afwezigheid is het toernooi in 2017 nieuw leven ingeblazen.
www.kubbistan.se
Kubbistan op Facebook


Klik om naar bovenaan pagina te gaan.

België

In België is kubb erg snel populair geworden. Het Belgisch Kampioenschap is inmiddels een van de grootse kubbtoernooien ter wereld en ook het Vlaams Kampioenschap mag er wezen. Een flink aantal teams organiseert een eigen toernooi. In het seizoen zijn er in België bijna meer kubbtoernooien per week dan in Nederland per jaar. Doordat kubb zo populair is in België, moet je er wel op letten dat je als Nederlands team niet voor elk Belgisch toernooi in kunt schrijven.

Het voert te ver om alle Belgische toernooien op te sommen. Daarvoor kun je terecht op het toernooioverzicht op website van de Belgische Kubbfederatie: www.kubbfederatie.be/inhoud/toernooien. Maar hieronder een lijstje toernooien van toernooien waar we zelf aan mee hebben gedaan, waar we eventueel aan mee willen doen of die om een andere reden op onze radar staan.

Dissers Kubb Trophy
Het toernooi van De Dissers, dat sinds 2012 elk jaar in mei in de regio Heist-op-den-Berg (vanuit Oud-Beijerland zo'n anderhalf uur rijden) plaatsvindt, is verkozen tot het beste toernooi van België. En dat het een toptoernooi is, kunnen we beamen, want met Blokkie Om deden we al verschillende keren mee. Teams bestaan uit minstens 3 spelers en komen niet alleen uit België, maar ook uit Zwitserland, Duitsland, Zweden, Nederland en zelfs Amerika!
www.dissers.be
De Dissers op Facebook
   
Koninklijk Kempisch Kubb Kampioenschap
Kubbteam Das Kubb organiseerde in 2014, 2015 en 2016 een eigen toernooi: het Koninklijk Kempisch Kubb Kampioenschap. Teams bestonden uit minimaal 3 spelers en ook als je niet uit de Belgische Kempen kwam, was je welkom (iedereen kon meedingen naar de overwinning, maar er was een aparte beker voor de eerste ploeg uit de Kempen). Blokkie Om deed mee in 2015 en 2016, sinds 2017 staat het toernooi helaas niet op de toernooikalender.
KKKK 2016 op Facebook
Das Kubb op Facebook
   
Chouffekubbers Tornooi
Iedereen die zin heeft in een dagje kubbplezier met vrienden of familie is welkom op het toernooi van de Chouffekubbers, zowel degene die voor de eerste keer meedoen of de iets meer getrainde teams. Het toernooi vindt plaats in Beerst, West-Vlaanderen. In 2016 deed er voor het eerst een Hoeksche Waards team mee: de All Blacks. Ze wonnen het B-schema en doen nu jaarlijks mee.
www.chouffekubbers.be
De Chouffekubbers op Facebook
   
Bekubbst Derop!!! Paas-Kubb-Tornooi
Sinds 2014 wordt er jaarlijks een Paas-Kubb-Tornooi geoganiseerd. In het verleden afwisselend in Opwijk en Olen (onder de naam van 'de Bastidekes'), maar nu elk jaar in Opwijk onder de naam Bekubbst Derop!!!
Een toernooi voor teams met een minimum van 3 spelers, waarvan het deelnemersveld een mix is van verschillende topploegen en internationale ploegen. In 2017 was Blokkie Om ook van de partij.
Bekubbst Derop!!! Paas-Kubb-Tornooi 2017 op Facebook
Bekubbst Derop!!! op Facebook
   
Houba Kubb tornooi / West-Vlaams kampioenschap Kubb
Jaarlijks organiseert kubb klub HDS-United haar Houba Kubb "tornooi", dat sinds 2010 tevens als West-Vlaams kampioenschap telt. Een team van KubbHW deed in 2010 mee en behaalde de 1/8 finales. Deelnemen kan tegenwoordig alleen nog als er minstens 3 van de 6 spelers uit het team uit West-Vlaanderen komen.
www.hds-united.be/kampioenschap
HDS United op Facebook
   
Ritmokubb
Het 1e Ritmokubb, dat op zaterdag 18 mei 2013 plaatsvond in Erpe-Mere, betekende de eerste toernooiwinst voor Blokkie Om. Aan het toernooi deden 26 teams mee. Wedstrijden bestonden uit 1 set, alleen de finale was best-of-three. Het 2e Ritmokubb was ook op zaterdag 24 mei 2014. Omdat Blokkie Om bij het bekend maken van deze datum al ingeschreven was voor de Dissers Kubb Trophy, konden we helaas onze titel niet verdedigen. Inmiddels kent het toernooi een jaarlijkse editie.
ZVC-Ritmo-Sportivo op Facebook
   
Verdronken Vors Winterkubb Western Style
Op maandag 11 november 2013 (een nationale feestdag in België) deden twee Hoeksche Waardse spelers samen met twee andere Nederlanders mee met dit toernooi en sleepten een mooie 5e plek in de wacht. Dit indoortoernooi vind nu elk jaar plaats.
verdronkenvors.be/evenementen
Verdronken Vors op Facebook
   

Freddy & Co Winterkubb
Op 14 december 2013 deden we met twee Hoeksche Waardse teams, All Blacks en Blokkie Om, mee met dit indoortoernooi. In totaal deden 48 teams mee aan dit goed georganiseerde toernooi voor teams van minimaal 3 spelers. Helaas bleek in 2014 dat, door het uiteenvallen van het team Freddy & Co, dit toernooi geen vervolg zal krijgen.
freddyco.weebly.com/tornooi.html
Freddy & Co op FacebookKlik om naar bovenaan pagina te gaan.

Duitsland

In Duitsland zijn de regels en het formaat van de kubbsets (het iets kleinere Classic-formaat) meestal wat afwijkend, dus let daar even op voor je inschrijft! Een overzicht van kubbtoernooien in Duitsland vind je op de website van de Duitse kubbbond: www.dkubbb.de/turnierkalender. Enkele toernooien willen we er wel even uitlichten:

Europees Kampioenschap Kubb
Elk jaar in juli wordt in Berlijn, Duitsland, een EK Kubb georganiseerd. Teams komen dus inderdaad uit verschillende landen uit Europa. Vanaf 2018 is er een aparte toernooidag voor teams van 3 en een dag voor teams van 6. Ook wordt er vanaf 2018 gespeeld met grote kubbsets, dus het formaat dat ook in Nederland, België en op het WK wordt gebruikt.
kubb-em.npage.de
Kubb EM op Facebook
   

Westmünsterland Kubb Challenge
De Westmünsterland Kubb Challenge is het toernooi van de Woodsnipers, het team dat we elk jaar tegenkomen op het NK en het OWKIK. Het vindt elk jaar in juli of augustus plaats in Schöppingen. Dit is een van de weinige toernooien in Duitsland waar gewoon met sets in WK-afmetingen wordt gespeeld, het formaat dat we ook in Nederland en België gewend zijn. Je kunt op het toernooiveld kamperen en op de zaterdagavond vooraf meedoen aan het blacklightkubben. Een unieke ervaring!
In 2013 heeft Tony (van Blokkie Om) als gastspeler bij KC Wieringen meegedaan aan dit toernooi en werd een 3e plaats bereikt. In 2014 en 2015 deed Blokkie Om mee en werd beide keren derde.
www.woodsnipers.de
The Woodsnipers op Facebook

   

Kubb Mött
In 2014 kwamen we de leden van BSV Kubb Erkelenz tegen op het OWKIK. Ook zij organiseren jaarlijks een kubbtoernooi: Kubb Mött. En als zij vanuit Duitsland naar een toernooi in Nederland kunnen komen, kunnen wij vanuit Nederland toch ook naar Duitsland voor een toernooi? Erkelenz ligt maar net over de grens bij Roermond, een kleine 200 km vanuit Oud-Beijerland. Nog net ietsje dichterbij dus vanuit Oud-Beijerland dan het NK! Het toernooi is jaarlijks op 1e pinksterdag. En je kunt het combineren met een Möllkytoernooi de dag ervoor. (Möllky is een Fins spel, waarbij je óók met een houten stok op houten blokken gooit).
www.kubb-erkelenz.de
BSV Kubb Erkelenz op Facebook

   

Kubb Benefizturnier Berlin
De Kubbfreunde durstiges Holz Berlin organiseren elk jaar een kubbtoernooi in Berlijn, waarvan de opbrengst naar een goed doel gaat. Zo willen ze én meehelpen het spel kubb populairder te maken én de "spirit van kubb" te verspreiden: mensen bij elkaar brengen om met elkaar plezier te hebben. Teams bestaan uit minimaal 2 spelers. In april 2016 deed Tony (van KubbHW / Blokkie Om) samen met Hans (Bekubbst Derop!!!) mee aan dit toernooi.
www.durstigesholz.de
Kubbfreunde Durstiges Holz Berlin op Facebook

   

Pfälzer Kubb Open
Het begon met een potje kubb aan de rand van het zwembad. Daarna vormden ze een team en gingen ze meedoen aan een toernooi. Het groeide uit tot een vereniging, 1. Hägar-Club Schindhard e.V., van 40 leden die wekelijks kubb spelen en meedoen aan toernooien. En dan mag een eigen toernooi natuurlijk niet ontbreken. Vanaf 2012 is de Pfälzer Kubb Open een feit en is dit toernooi uitgegroeid tot een van de toppers op de Duitse toernooikalender, elk jaar op de zaterdag in het Hemelvaartweekend. In 2016 heeft Tony (van KubbHW / Blokkie Om) het zelf mogen ervaren, toen hij samen met het Duitse team Kubbless meedeed. Een toernooi in een schitterende omgeving en een echte aanrader!
website Pfälzer Kubb Open
Hägar-Club Schindhard op FacebookKlik om naar bovenaan pagina te gaan.

Op de website van het EK Kubb vind je ook een kubbkalender van alle kubbtoernooien in Europa, met toernooien in o.a. België, Duitsland, Engeland, Nederland, Oostenrijk, Tjechië, Zweden en Zwitserland:
Kubbkalender toernooien in Europa