Links

Via de onderstaande links vind je alles over kubb! Kubbverenigingen, kubbclubs, kubbtoernooien, waar je kubbsets kunt kopen, enzovoort.


Kubbverenigingen / kubbclubs in Nederland

Vereniging Kubb Amsterdam
Na in oktober 2001 kennis te hebben gemaakt met kubb, bij een bezoek aan het voormalig waddeneiland Wieringen, werd al snel regelmatig op zondagmiddagen in het park gespeeld en werden toernooien georganiseerd. Al op zaterdag 15 december 2001 is vergaderd over de oprichting van een kubbvereniging en zo is Vereniging Kubb Amsterdam ontstaan. Op 17 juni 2002 was de vereniging officieel een feit.
www.kubbamsterdam.nl
Kubb Amsterdam op Facebook

   
Kubb Club Slingerweg
KCSW is ontstaan in de zomer van 2004. De eerste leden van KCSW wonen of hebben ooit gewoond in de Slingerweg. Inmiddels is de enige voorwaarde dat je handen hebt, anders kan je niet gooien en je kan al helemaal geen drinken uit de koelkast pakken.
www.slingerweg.nl
   
Kubb met Peren
Deze kubbspelers uit Soest kwamen tijdens een weekendje in de Ardennen in aanraking met het spel kubb en waren direct enthousiast. Niet dat alles direct vanzelf liep. Zo kenden ze bijv. de regels nog niet en gooiden nog rustig bovenhands. Maar sinds augustus 2011 kennen ze de officiële regels en sinds september 2011 gaan ze naar toernooien (welk toernooi was dat toch?). Inmiddels hebben ze in 2012 zelfs eigen toernooi georganiseerd. Ze hebben geen website, maar je vindt ze op Facebook en Twitter.
www.facebook.com/kubbmetperen
www.twitter.com/kubbmetperen
   
Kubbzooi
Het team Kubbzooi komt uit Den Haag. En dat willen ze weten ook. Een koning met de Haagse ooievaar gaat mee naar elk toernooi en op hun shirt prijkt het in plat Haags: "Kap nah!? Kubb nâh!" Wij leerden ze kennen toen ze in 2013 voor het eerst aan ons toernooi meededen. En sindsdien zijn we ze op heel wat toernooien in Nederland en België tegengekomen!
Kubbzooi op Facebook
   
Troje
Een timmerman uit Vlaardingen pakte een balk en zaagde daar kubbs van. Hij schroefde de trapleuning van de muur en zaagde die in zes gelijke stukken. Zij speelden wekelijks kubb in het Oranjepark te Vlaardingen en dat bleef niet onopgemerkt; het leek wel alsof bij iedere volgende pot een nieuwe speler aan de achterlijn verscheen. Nieuwe spellen moesten dus gezaagd en zondagen lang werd er gespeeld, van zomerkubb met picknick, tot winterkubb met erwtensoep. In de loop van de jaren is zo een club ontstaan: Troje. Inmiddels zijn ze een vereniging, met een vaste trainingsavond (woensdagavond, op veld honkbalvereniging, Zwaluwenlaan 480, Vlaardingen), meedoen aan flink wat toernooien, een eigen toernooi en een eigen website.
troje.nu
Troje op Facebook
   
Kubb Masters Midden Nederland
Een groep enthousiaste kubbers uit het mooie Vallei gebied in Utrecht speelt al jaren kubb. Na zelf een aantal keer te hebben meegedaan aan een toernooi, gaan ze vanaf 2016 ook zelf een kubbtoernooi organiseren: de Kubb Masters Midden Nederland in Veenendaal.
www.kubbmastersmiddennederland.nl
Kubb Master Midden Nederland op Facebook
   
Kubbtoernooike
De carnavalsclub Krek Zat uit Schaijk wilde een maatschappelijke bijdrage geven aan de gemeenschap. En dan een activiteit voor álle leeftijden. Omdat ze op de grasvelden in Schaijk en tijdens hun vakanties kubb speelden en uit wat rondvraag bleek dat best veel mensen het spel kenden, werd het een jaarlijks kubbtoernooi: het Kubbtoernooike.
www.kubbtoernooike.nl
   
De HuppelKubbjes
De Utrechtse HuppelKubbjes waren weliswaar een last-minute-inschrijving aan het KubbHW toernooi 2012, het eerste toernooi waar ze aan mee deden, maar ze pakten het wel gelijk goed aan met een logo, teamshirts en een Facebook pagina.
HuppelKubbjes op Facebook
   
Kubbs met peren
Op het NK Kubb 2011 waren ze niet te missen: de teams van 'Kubbs met peren' uit Veenendaal (niet te verwarren met hun bijna naamgenoten uit Soest). Het was letterlijk een buslading vol kubbers, verdeeld over meerdere teams. Sindsdien zijn ze elk NK en ook op de Kubb Masters Midden Nederland met een aantal teams van de partij.
KubbsMetPerenVeenendaal op Facebook
   
Jan-Diederick en de Ravenvangers
Je kent ze misschien van het NK 2016, waar ze de prijs voor het best geklede kubbteam wonnen. Of wellicht kwam je ze gewoon tegen op een zonnige lentedag in het Vondelpark in Amsterdam. Maar je kunt kubbteam Jan-Diederick en de Ravenvangers ook vinden op Facebook en Instagram. Want een beetje promotie maken voor het kubbspel én de originele kubbkledij is nooit weg, toch?
Neem ze alleen wel met een korreltje zout... ;-)
Jan-Diederick en de Ravenvangers op Facebook
Jan-Diederick en de Ravenvangers op Instagram


Klik om naar bovenaan pagina te gaan.

Kubbverenigingen / kubbclubs in België

In België zijn héél veel kubbteams. Veel te veel om allemaal op te noemen hier. Er zijn nog enkele teams met een website, maar de meeste teams hebben een pagina op Facebook. Ook vind je een overzicht van Belgische kubbploegen op de website van de Belgische Kubbfederatie, een website waar je nog véél meer info over het kubbspel in België vindt.

De Dissers
We kennen De Dissers al sinds 2009, het jaar waarin zij begonnen met kubb te spelen. Al sinds 2009 zijn ze namelijk trouwe bezoekers van ons KubbHW toernooi. In 2011 wisten ze het toernooi zelfs te winnen! Sinds 2012 organiseren ze zelf ook een toernooi en dit is inmiddels uitgegroeid de een van de toptoernooien in Europa, met een zeer internationaal deelnemersveld.
www.dissers.be
   

De Chouffekubbers
Hoe voetbalvrienden kubbvrienden werden. Dat is het verhaal van de Chouffekubbers uit Koekelare. In 2010 leerden ze het spel kennen en begonnen ze mee te doen aan toernooien. In 2011 werden ze een vereniging en groeiden uit tot een club met een dertigtal leden. In 2012 organiseerden ze voor het eerst een eigen toernooi, maar bovenal: werden ze Belgisch Kampioen. Het kan hard gaan. Sinds 2014 vaardigen ze elk jaar een team af naar ons KubbHW toernooi, waar ze een hechte band kregen met het Hoeksche Waardse team All Blacks.
www.chouffekubbers.be

   
The Kubboys
Ontstaan vanuit verschillende teams, bestaande uit 6 mannen die "de kubbmicrobe ontzettend zwaar te pakken hebben". Ze struinen de nationale en internationale kubbvelden af op zoek naar eremetaal en doen dat met verve. Want sinds hun oprichting in 2015 rijgen ze ereplaatsen en titels aaneen.
kubboys.weebly.com
   
De Mirakelkubbers
Zoals veel Belgische teams, is ook dit team onstaan vanuit de lokale Chiro. Toen ze het kubbspel hadden leren kennen, hebben ze in één klap 100 kubbsets gekocht. 20 voor de organisatie van een eigen toernooi, de andere 80 om mensen in hun omgeving enthousiast te maken voor kubb. En dat is gelukt. Hun toernooi is jaarlijks een van de grotere in België. Graag geziene gasten op toernooien in binnen- en buitenland, waarbij ze de ene keer hoog in het reguliere klassement eindigen, de andere keer toch vooral in het klassement van 'de zuipbeker'... ;-) Grondleggers van de Belgische kubbranking.
www.mirakelkubbers.be
   
The Maple Kubbers
We komen ze vaak tegen op de Belgische kubbvelden en mochten ze in 2012 ook begroeten op ons KubbHW toernooi: The Maple Kubbers uit Sleidinge. Ontstaan vanuit minivoetbalteam The Mini Maples. Maar toen ze door hadden dat je tijdens het kubben gewoon een biertje kon drinken, iets wat tijdens het voetballen maar moeilijk lukt, was het vanaf toen kubb wat de klok sloeg.
maplekubbers.weebly.com
   
HDS-United
Houba De Strooper United is een kubbclub uit Wevelgem. Sinds mei 2008 kubben ze wekelijks. In 2008 werd HDS-United zelfs Belgisch Kampioen! Sindsdien is het enthousiasme alleen maar gegroeid. Al snel was het spel in Welvelgem zo populair dat een heus clubkampioenschap gehouden kon worden met 25 deelnemers. Jaarlijks wordt ook een open toernooi georganiseerd, dat inmiddels zo gegroeid is dat er alleen teams uit West-Vlaanderen aan mee kunnen doen.
www.hds-united.be
   
[OHC] Kubb
[OHC] komt uit Heist-op-den-berg, zo'n 35 km ten zuidoosten van Antwerpen. We kwamen [OHC] tegen op het OWKIK 2010, waar we in dezelfde poule zaten. Ook op het OWKIK 2011 zaten we in dezelfde poule als een van de [OHC]-teams. Ze hebben ook een eigen toernooi (of eigenlijk: tornooi): de [OHC] Kubb Cup. Werden Belgisch Kampioen in 2010!
www.ohc.be/kubb
   
Freddy & Co
Het team Freddy & Co speelde in 2011 voor het eerst mee met ons KubbHW toernooi. En jaar later, in 2012 dus, wonnen ze zelfs ze het toernooi! Ook op andere toernooien komen we dit team vaak tegen. Sinds maart 2013 vindt je ze ook met en site op het web. Helaas is dit team eind 2014 uiteengevallen.
freddyco.weebly.com


Klik om naar bovenaan pagina te gaan.

Kubbverenigingen / kubbclubs in Duitsland

Ook in Duitsland zijn meerdere kubbclubs, dus beperken we ons tot een paar clubs die we beter kennen. Op de website van de Deutscher Kubb-Bund vind je veel meer informatie over kubb in Duitsland en over Duitse kubbverenigingen.

The Woodsnipers
Dit team uit Schöppingen (net over de grens bij Enschede) kennen we al zolang we zelf kubben. Elk jaar doen ze mee met het NK (de teamcaptain in half Nederlands) en aan het OWKIK. In 2013 deed Tony mee met hun toernooi, de Westmünsterland Kubb Challenge, en in 2014 en 2015 deden we met Blokkie Om mee. En andersom deden ze in 2014 en 2015 mee met ons KubbHW toernooi.
www.woodsnipers.de
   
Kubbless
Een team uit Ascheberg dat niet te beroerd is om een stukje te reizen voor een kubbtoernooi. De Westmünsterland Kubb Challenge, waar we ze tegenkwamen in 2013 en 2014, is om de hoek voor ze, maar ze gaan ook naar het WK in Gotland, we kwamen ze tegen bij de Dissers Trophy in 2014, we hoorden dat ze naar toernooien in Zwitserland gaan en... in 2014, 2015 en 2016 deden ze mee met ons eigen KubbHW toernooi.
www.kubbless.de
   
BSV Kubb Erkelenz
Erkelenz ligt net over de grens bij Roermond. Niet zo gek dus dat teams van deze club ook wel eens meedoen aan toernooien in Nederland. Wij kwamen ze voor het eerst tegen bij het OWKIK 2014. In 2015 deed hun team King Killers mee met ons KubbHW toernooi, in 2016 versloegen ze ons team Blokkie Om in de finale op de Kubb Masters Midden Nederland.
www.kubb-erkelenz.de
   
Kubbfreunde durstiges Holz Berlin e.V.
Nadat ze in 2012 voor het eerst met een kubbtoernooi meededen, bleek hun "kubbdorst" niet meer te stillen en werd in 2013 een kubbvereniging opgericht. Zo willen ze de "spirit of kubb" verbreiden. Ze spelen door heel Duitsland, maar ook daarbuiten. Nadat Tony van Blokkie Om / KubbHW in april 2016 speelde op hun jaarlijkse benefiettoernooi in Berlijn, kwamen zij in september 2016 naar ons KubbHW toernooi.
www.durstigesholz.de
   
1. Hägar-Club Schindhard e.V.
Het begon met een potje kubb aan de rand van het zwembad. Daarna vormden ze een team en gingen ze meedoen aan een toernooi. Het groeide uit tot een vereniging van 40 leden die wekelijks kubb spelen en meedoen aan toernooien, binnen en buiten Duitsland. Zo kwamen we ze tegen op bijv. toernooien in België. Nadat Tony van Blokkie Om / KubbHW in mei 2016 meedeed aan hun Pfälzer Kubb Open, schreven ze zich in voor het KubbHW toernooi van september 2016, maar helaas moesten ze op het laatste moment afzeggen.
www.hägar-schindhard.de


Klik om naar bovenaan pagina te gaan.

Meer informatie over kubb

Kubb op Wikipedia
Voor als je op zoek bent naar achtergrondinformatie over kubb.
nl.wikipedia.org/wiki/Kubb


Klik om naar bovenaan pagina te gaan.

Toernooien

Een overzicht van kubbtoernooien vind je op deze site in het onderdeel "Kubbtoernooien".


Klik om naar bovenaan pagina te gaan.

Kubbsets kopen

Een overzicht met sites waar je een kubbset (kubbspel) kunt kopen, in de maten zoals die ook op het WK, NK en BK gelden, vind je op deze site in het onderdeel "Kubbset kopen".


Klik om naar bovenaan pagina te gaan.

Kubbspelletjes

Kubb bordspel
Voor wie in de donkere wintermaanden het kubbspel toch wel erg mist, ontwikkelden Hans en Wouter van het Belgische kubbteam Pirates of the Kubbibian een kubb als bordspel: Kubb: The Board Game. Avondvullend entertainment voor iedereen! Uiteraard hebben wij het spel gekocht. Wie speelt er een keertje mee?
Kubb: The Board Game op Facebook
   
Kubb als app voor je iPhone
Speel kubb op je iPhone met deze app, die te vinden is in de App Store. Je kunt spelen tegen een vriend of tegen de iPhone. Het gooien van de werpstokken doe je met je vingers. Meer informatie lees je via:
kubb app in iTunes


Klik om naar bovenaan pagina te gaan.

Hoeksche Waard

Nationaal Landschap Hoeksche Waard
Sinds 2005 behoort de Hoeksche Waard, één van de Zuid-Hollandse eilanden, tot één van de twintig Nationale Landschappen van Nederland. Dat heeft de Hoeksche Waard te danken aan aan de unieke combinatie van cultuurhistorische natuurlijke elementen. Een typisch Nederlands polderlandschap met ongekende vergezichten, kronkelende kreken en slingerende dijken. Met bijzondere natuurgebieden, karakteristieke dorpjes, monumentale panden en goede recreatiemogelijkheden.
www.nationaallandschaphoekschewaard.nl
   

Hoekschewaards Landschap
De Hoeksche Waard is één van de best bewaarde voorbeelden van het type "bedijkingenlandschap". Het agrarisch cultuurlandschap, de openheid, de dijken en kreken, het eilandkarakter en de daarbij horende natuurwaarden vormen de kernwaarden van de Hoeksche Waard. De vereniging Hoekschewaards Landschap heeft een aantal gebieden in de Hoeksche Waard in beheer en probeert deze gebieden op een aangepaste wijze onderhouden.
www.hwl.nl

   
VVV Hoeksche Waard
Wil je de Hoeksche Waard bezoeken, bijvoorbeeld om te wandelen of om te fietsen (het fietsroutenetwerk is 300 km lang, waar u via het fietsknooppuntensysteem zelf uw route kunt samenstellen), kun je informatie verkrijgen bij het VVV in Oud-Beijerland.
www.vvvhoekschewaard.nl


Klik om naar bovenaan pagina te gaan.

Overig

Korfbalvereniging Korbatjo
Korbatjo is de korfbalvereniging in Oud-Beijerland waar we sinds 2010 elk jaar ons KubbHW toernooi spelen.
www.korbatjo.nl
   
Plattelandscamping / B&B De Kriekenboogerd
Om te overnachten in de buurt van ons toernooi, kun je uitstekend terecht op De Kriekenboogerd, zo'n 3 km ten zuiden van Oud-Beijerland. De Kriekenboogerd beschikt over 27 toeristische campingplaatsen, 2 trekkershutten (in aanbouw), een camperplaats en een Bed & Breakfast met 5 kamers.
www.kriekenboogerd.nl


Klik om naar bovenaan pagina te gaan.

Jouw link ook hier? Neem dan even contact op via: .