Nieuws over het KubbHW toernooi

Korting op kubbsets van TrendySpeelgoed.nl 30-04-2020 / 11:01
Geen KubbHW toernooi 2020 26-04-2020 / 18:24
Speelschema KubbHW toernooi 2019 POTs Format 30-04-2020 / 11:39
Kantine Korbatjo 24-05-2013 / 18:53
Informatie parkeren deelnemers en bezoekers 12-09-2010 / 12:59
Geen (compleet) team en toch meedoen? 12-08-2012 / 15:49Klik om naar bovenaan pagina te gaan.

Korting op kubbsets van TrendySpeelgoed.nl
Geplaatst door: Tony
Geplaatst op: 09-06-2011 om 21:39, update 30-04-2020 om 11:01

Al sinds de editie van 2010 wordt het KubbHW toernooi gespeeld met kubbsets van TrendySpeelgoed.nl. Dit zijn kubbsets van het merk Bex in de uitvoering Family Tournament Size, berkenhouten sets die, zoals de naam al aangeeft, voldoen aan de toernooimaten, zoals die ook gehanteerd worden op bijvoorbeeld het NK en het WK.

Vanwege deze samenwerking, kun je de Kubb sets in officiële WK afmetingen, met 10% korting aanschaffen bij TrendySpeelgoed.nl. Gebruik* hiervoor de actiecode: 20-kubbhw-ts Je krijgt met deze codes zowel korting op sets van berkenhout (Family Tournament Size) als die van rubberhout (Pro).

*Door gebruik te maken van de actiecode geef je ons toestemming je in de aanloop van het KubbHW toernooi eenmalig een e-mail te sturen over ons toernooi.

 Klik om naar bovenaan pagina te gaan.

Geen KubbHW toernooi 2020
Geplaatst door: Tony
Geplaatst op: 26-04-2020 om 18:24

Normaal gesproken zeggen we: "Het KubbHW toernooi, elk jaar in september in Oud-Beijerland." Maar dit jaar is helaas geen normaal jaar. We hebben daarom besloten om in 2020 géén KubbHW toernooi te gaan organiseren. Op dit moment zijn in Nederland alle evenementen tot 1 september verboden. Dan zou het natuurlijk kunnen dat we in september net als elk jaar wél gewoon een toernooi zouden kunnen houden, maar het kan ook dat het t.z.t. nog niet mag of niet op de gebruikelijke manier.

Het organiseren van het toernooi is elk jaar veel werk, waar we zo rond deze tijd dan meestal mee beginnen. Dat doen we met liefde en vol energie. Maar om je nu een half jaar te gaan voorbereiden en verheugen op iets, wat t.z.t. misschien toch niet door mag gaan? Of waarvan het verstandig is om het toch maar niet te doen? Want, ook al zou het dan weer net mogen, moet je het dan direct ook weer wíllen om een grote groep mensen bijeen te brengen? Wij denken dat het dan maar beter is om vroegtijdig te beslissen dit jaar geen toernooi te houden.

Uiteraard hopen we dat in 2021 alles weer een beetje normaal zal zijn en we wél weer gewoon kunnen gaan kubben. Dus hopelijk zien we je op het KubbHW toernooi 2021!


Klik om naar bovenaan pagina te gaan.

Speelschema KubbHW toernooi 2019 volgens POTs Format
Geplaatst door: Tony
Geplaatst op: 13-09-2019 om 21:32
, update 30-04-2020 om 11:39

Via de onderstaande link vind je het speelschema voor het KubbHW toernooi 2019 als PDF-bestand.
Speelschema KubbHW toernooi 2019

We laten dit speelschema online staan, omdat het een wat andere opzet heeft dan eerdere of andere toernooien en wellicht voor jou als inspiratie kan dienen als je ook een toernooi organiseerd. En dan bijv., net als bij ons, te maken hebt met een wat 'onhandig' aantal teams voor een 'traditionele' toernooiopzet.

Dit speelschema is gebaseerd op het MatchVision POTs Format®, een alternatieve opzet voor het WK voetbal, waarover op 11 juni 2019 een artikel stond in het AD. In dit speelschema wordt niet gewerkt met 'poules', maar met 'potten'. Het zou vooral 'salonremises' tegen gaan, een eerlijker resultaat geven en altijd het beste in teams boven halen, omdat een hogere positie op de ranking zorgt voor een betere uitgangspositie in de knock-outfase.

Bij de loting zijn de 15 teams (op basis van ingeschatte speelstrekte) verdeeld over 3 potten met 5 teams. Elk team speelt twee wedstrijden tegen teams uit pot 1, twee wedstrijden tegen teams uit pot 2 en twee wedstrijden tegen teams uit pot 3. Wedstrijden bestaan uit maximaal 2 sets en er wordt gewerkt met een tijdslimiet van 40 minuten per wedstrijd. Elke gewonnen set levert 1 setpunt op. Als bij het verstrijken van de tijdslimiet een set nog bezig is, wordt de beurt uitgespeeld en worden de omgegooide basiskubbs van beide teams geteld. Het team dat voor staat krijgt 2/3 punt, het andere team 1/3 punt. Bij een gelijk aantal omgegooide basiskubbs krijgen beide teams 1/2. De punten worden verwerkt in één gezamenlijke ranking over de 15 teams.
Ook bij wél uitgespeelde sets worden de omgegooide basiskubbs van beide teams geteld, omdat dit gebruikt wordt bij eventuele gelijke standen in de ranking. Op de ranking telt eerst het aantal setpunten, als tweede een eventueel onderling resultaat in sets, als derde een eventueel onderling resultaat in basiskubbs en als vierde het totale basiskubbsaldo van een team. Het kan zijn dat je nog in de eerste set bezig bent bij het verstrijken van de tijdslimiet. Ook dan wordt de beurt uitgespeeld en worden de omgegooide basiskubbs geteld. Er wordt dan niet aan een tweede set begonnen! Wedstrijden kunnen dus eindigen in bijv. 2 - 0, 1 - 1, 2/3 - 1 1/3, 1 1/2 - 1/2, 1/3 - 2/3, enz.

Elk team speelt dus 6 wedstrijden in de voorrondes. Deze wedstrijden zijn verdeeld over 7 speelrondes, elk team heeft één speelronde pauze. De meeste pauzes zitten rond lunchtijd, zodat teams even de kantine in kunnen, bij een andere wedstrijd kunnen gaan kijken of op een vrij veldje nog even wat kunnen gooien. Na alle 7 speelrondes is er een rangking van 1 t/m 15. De nummers 1 t/m 8 spelen verder in het A-schema, de nummers 9 t/m 15 in het B-schema.

In beide schema's speel je een knock-outschema (1/4-finales, halve finales, finales), maar ook als je verliest, speel je door om je uiteindelijke plaats in de eindrangschikking te bepalen.

Als je een indruk wilt krijgen hoe het uiteindelijk gaat op een toernooi, kun je via de onderstaande link het speelschema als PDF-bestand vinden met alle uitslagen van het KubbHW toernooi 2019.
Uitslagen KubbHW toernooi 2019


Klik om naar bovenaan pagina te gaan.

Kantine Korbatjo
Geplaatst door: Tony
Geplaatst op: 15-09-2010 om 14:10, update 24-05-2013 om 18:53

De hele toernooidag, dus voor, tijdens én direct na het toernooi, zal de kantine van Korfbalvereniging Korbatjo, de vereniging waar het toernooi plaatsvindt, geopend zijn.

Je kunt hier terecht om wat te drinken (koffie, thee, fris en vanaf 's middags ook bier en wijn) en om wat te eten (broodjes hamburger, patat, snacks, belegde broodjes, tosti’s, chips en snoep). En dit alles tegen een vriendelijke prijs.

Het toernooischema is volgens ons dermate ruim opgezet, dat jullie zeker voldoende tijd hebben om van deze kantine gebruik te maken!


Klik om naar bovenaan pagina te gaan.

Informatie parkeren deelnemers en bezoekers
Geplaatst door: Tony
Geplaatst op: 12-09-2010 om 12:59

Het kubbtoernooi vindt plaats op de velden van korfbalvereniging Korbatjo te Oud-Beijerland. Deze velden liggen in een woonwijk en wij willen natuurlijk de omwonenden geen overlast bezorgen. We vragen iedereen dus met klem om te parkeren op het parkeerterrein ten zuiden van de Randweg. Hier zijn voldoende plaatsen en je hoeft slechts de weg over te steken naar de ingang van Korbatjo.

In onderstaand PDF-document vind je een tekening waarop het parkeerterrein aangegeven is.
Informatie parkeren KubbHW toernooi

 


Klik om naar bovenaan pagina te gaan.

Geen (compleet) team en toch meedoen?
Geplaatst door: Tony
Geplaatst op: 12-08-2012 om 15:49

Heb je geen (compleet) team, maar wil je toch meedoen met het Kubbtoernooi Hoeksche Waard? Mail dan naar . Elk jaar zijn er namelijk wel losse spelers die graag met het KubbHW toernooi mee willen doen, maar geen team hebben en aan de andere kant teams die een speler tekort komen. Dan zeggen wij van KubbHW: "1 en 1 is 2 !!!". Desgewenst brengen wij spelers en teams met elkaar in contact.